Inspiratie opdoen?

Nou heel lang wist ik het niet, ik heb een tijdje op een “dood” punt gezeten. Volkomen inspiratieloos en totaal geen zin om mijn camera op te pakken. Hoe pak je het dan weer op en waar haal je dan weer inspiratie vandaan? Ik wist het niet, echt niet. Dus om inspiratie op te doen ben ik een andere bezigheid gaan zoeken. Af en toe heb ik nog wel gefotografeerd, ik vind het echt heel leuk om foto’s te maken op vakantie of op het circuit. Een nieuwe bezigheid dus, ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik schminken leuk vind…

Daar kwam ik achter met carnaval toen ik besloot dat ik graag geschminkt wilde gaan. Ondertussen heb ik wat kleine schmink-setjes gekocht en de fotografie ideeën stromen binnen. Zo maar ineens! Eigenlijk wil ik in dit geval geen model gebruiken, je hebt dan een specifiek idee in je hoofd en soms is het dan handiger om zelf model te staan. Al is dat nog best moeilijk.

Maar ik geloof dat ik mijn “ding” gevonden heb. Zelfportret-fotografie is ook een vorm van fotografie. En nog vrij lastig ook, maar wel enorm leuk!

Ga schminken!

In mijn vakantie heb ik flink zitten brainstormen. Wat wil ik schminken? Ik hou wel van thema’s, dan heb je een doel om naar toe te werken. Alice in Wonderland heeft mij altijd wel getrokken. Het is een soort “sprookje” wat een beetje vreemd is. Maar Alice in Wonderland nabootsen is niet bepaald meer heel origineel. Toch ging ik even kijken op Pinterest. En daar kwam ik een foto tegen waarin iemand zich had geschminkt als de White Rabbit. Dat ga ik ook proberen! Niet geheel hetzelfde uiteraard, ik wilde niet de White Rabbit zijn. Maar als we terug denken naar het verhaal dan weten we dat dit konijntje zich nog al druk kon maken om de tijd. Daar was mijn thema; tijd. 

Nu ben ik nog lerende met schminken, maar ik heb me eraan gewaagd. Eerst begonnen met de basis make-up op de plekken waar geen schmink zou komen. Vervolgens gestart met het masker, eerst alles wit gemaakt en daarna het oog ingekleurd. Met een dun kwastje de tekening en lijnen gemaakt en later met wat make-up de schaduwen toegevoegd. De wimpers, glitters en plakkers maken het af. Wat heel belangrijk is bij schminken, wacht tot je laag droog is voordat je de volgende op doet. Anders gaat het lopen en mengen en dat wil je niet.

En fotograferen dan?

Uiteraard heb ik dit ook gefotografeerd. Enorme fan van zwarte achtergronden, dus een zwarte achtergrond. De analoge klokjes in mijn huis opgezocht die dienen als accessoires. Voor deze foto heb ik twee studiolampen gebruikt en èèn ringflitser. De ringflitser had ik nog nooit gebruikt bij een portret en ik was benieuwd hoe dat zou uitpakken. De camera plaats je op een statief en met een zelfontspanner kan je ervoor gaan zitten en klikken maar. Het heeft heel wat foto’s nodig gehad voordat er een goede tussen zat. Soms zijn ze niet scherp of zit je er zelf scheef voor.

Voor deze poging ben ik zelf zeer tevreden. Er zitten nog genoeg andere ideeën in mijn hoofd die ik zeker ga uitvoeren.

Stay tuned…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.