Interieur fotograferen…dat is toch wat anders.

Een vriendin van mij is een hele tijd geleden bij haar vriend ingetrokken in Beneden-Leeuwen. Waar? Ja precies, nou beneden Leeuwen dus. Nu willen ze samen graag een ander huis kopen en dus zijn huis te koop zetten. Wat heb je nodig als je huis te koop wordt gezet op Funda? Foto’s!

Ze heeft mij gevraagd om de foto’s te maken voor hun huis op Funda. Met alle plezier en liefde natuurlijk. Uiteraard is interieur fotografie toch heel wat anders. Maar ik had me goed ingelezen. Ik had al eens eerder voor iemand anders foto’s gemaakt om een huis te koop te zetten. En na de nodige tips weer even te lezen had ik er helemaal het vertrouwen in.

De eerste tip is al, zet alle lichten in het huis aan. En uiteraard alle gordijnen open en rolluiken etc. omhoog. Vanwege het grote lichtverschil tussen binnen en buiten maak je zogeheten HDR foto’s, deze maak je op statief. Dus die heb je nodig. High dynamic range (HDR) duidt op beelden met een hoog dynamisch bereik (zowel zeer donkere delen als zeer heldere delen worden goed weergegeven). Met andere woorden, je maakt in 1 opname meerdere foto’s met allemaal een andere lichtsterkte. Waardoor je dus foto’s krijgt die overbelicht, goed belicht en onderbelicht zijn. Deze foto’s voeg je later samen in Photoshop waardoor er een gehele goede foto ontstaat.