Voor Portretfotografie zijn er diverse mogelijkheden.Wilt je in de studio werken, thuis of juist op een andere locatie? De mogelijkheden zijn eindeloos! Je bent zeker niet gebonden aan een fotostudio. Ook in het bos of op het strand kun je prachtige zwangerschapsfoto’s maken!

 

Tips & Tricks

Algemene kledingtips
Neutrale kleding wordt aangeraden om zo min mogelijk af te leiden van waar het bij een foto om gaat: gezichten en gezichtsuitdrukkingen. Vandaar dat vaak wordt gekozen voor een spijkerbroek met witte bovenkleding (bij een witte achtergrond) of zwarte bovenkleding (bij een zwarte achtergrond). Ook bij groepsfoto’s is het mooi om allemaal dezelfde teint te dragen, dit komt de eenheid ten goede. Iets strakker zittende kleding is meer geschikt dan wijder vallende blouses. 

 

Zwangerschap en New Born fotografie

Bij zwangerschapsfotografie geldt: Je buik is op z’n mooist rond de 34 / 35 weken. Draag zomerse kleding, waar je je mooi in voelt. Zorg voor verschillende kleding, van een romantisch jurkje, openvallend vestje, een mooi strakzittend hemdje tot een afgedragen spijkerbroek in combinatie met een oversized overhemd van de aanstaande papa. Zorg ook voor verschillende kleuren bh’s en een mooie kanten hipster. Wil je graag wat stoerders, dat kan uiteraard ook. Neem dan die mooie spijkerstof jack maar mee!
Ook je handen komen veelvuldig in beeld, kijk dus even van ten voren of de nagels verzorgd eruit zien. Verder is het aan te raden je mascara net iets meer aan te zetten dan anders. 
Draag voorafgaand aan de shoot loszittende kleding, zodat er geen striemen op je huid staan. Ook je sokken laten randen rond je enkels achter. Smeer geen bodylotion vlak van te voren op, om glimmen te voorkomen. 
Bij een zwangerschapsshoot is het aan te raden een tweede volwassene in de buurt te hebben. Die kan assisteren met het gooien van de muisjes, en eventueel je oudste kindje vermaken als die al op de foto is geweest en jij nog even door gaat. 

Een new-bornshoot vindt plaats in de tweede week na de geboorte. De beste periode is zo tussen de 6-10 dagen. In deze periode is je kindje nog heel slaperig en ‘flexibel’, ideaal om een mooie newborn pose te krijgen. Dit ‘ flexibele’  hebben kindjes maar een paar dagen. 

Bij een babyshoot is vaak veel huid te zien. Smeer je kindje daarom niet vlak voor de shoot in met bijvoorbeeld baby olie, om een glimmend baby’tje op de foto te voorkomen. 

 

Family en Friends Shoot

Een family en friends shoot kan van alles zijn. Een leuke shoot dag met een stel vriendin, voor een vrijgezellenfeest of gewoon zomaar. Een familie shoot voor de oma die 80 wordt. Of een fotoshoot van je dochter omdat ze haar communie heeft gedaan en die jurk staat haar enorm goed!

Tips voor de kleintjes. Kleine kinderen zijn snel verveeld. Het is daarom belangrijk om te starten met de belangrijkste foto. Eventueel lassen we een pauze in en maken we er twee korte sessies van. Uit ervaring kan ik zeggen: hoe drukker de ouders zijn, des te onrustiger en meest afgeleid zijn de kinderen. Het werkt het beste als vader en moeder rustig op de bank zitten of van een afstandje toekijken, en de fotografe even haar gang kan gaan met het kleine model, zodat alle aandacht richting het fototoestel gaat! 

 

 

Glamour en Style

Een glamour en style fotoshoot kan precies zijn wat jij wilt. Wil je eens foto’s van jezelf op je aller mooist? Met een super leuke outfit en goede visagie. Dat kan! De outfit verzorg jij zelf, maar in overleg kan ik een visagiste voor je regelen. Maar dit mag je uiteraard ook gewoon zelf doen. Het is geheel aan jou! 

Ook als je (beginnend) model bent en je wilt graag je portfolio opbouwen ben je bij mij zeker aan het juiste adres. We kunnen samen een idee uitwerken. In overleg kan ik ook naar een specifieke locatie komen.

De glamour en style shoots kunnen zowel op locatie als in een studio. Samen kunnen we bespreken wat jij wilt en dit tot een mooi resultaat brengen. Glamour en style foto’s worden altijd nabewerkt, ook hierin kunnen we overleggen hoeveel en wat. Ook boudoir of (bedekt) naakt is mogelijk. Hier wordt discreet mee om gegaan.