Winter en sneeuw

Heerlijk toch de winter. Mijn favoriete seizoen. Tenminste als het koud is. Als het alleen maar regent en waait en somber is vind ik er ook niet zoveel aan. Maar als het vriest en het eerste ijs verschijnt op de vijvers dan heb ik er al weer helemaal zin in. Ook op sneeuw ben ik dol, er is toch niks zo lekker als de geur en het gevoel van sneeuw in de lucht. Maar goed, ik geloof dat de meningen daarover verdeeld zijn.

Gelukkig hadden we een paar weekjes geleden tussen Sinterklaas en Kerst sneeuw. Wel eens waar maar 3 dagen hier in Brabant, maar het was er. Toen het begon te sneeuwen waren we net onderweg naar huis vanuit Maastricht. We gingen nog even langs mijn schoonouders om onze hond op te halen. En zij hebben een tuin-eekhoorn. Deze eekhoorn komt toch regelmatig even op bezoek in het vogelvoederhuisje om eens te zien wat er te eten is. Toevallig had ik mijn camera bij me, dus ik heb me voor het raam genesteld met camera en statief en ben heel blij wat  foto’s gaan schieten.

Hopelijk krijgen we in 2018 nog wat sneeuw en wellicht wat ijs (zodat iedereen weer kan beginnen over de Elfstedentocht). Toch kijk ik stiekem ook wel weer uit naar het voorjaar. Zo heeft ieder seizoen ook wel weer zijn charmes.